<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6346770\x26blogName\x3dTHE+LIVING+EARENDUR\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://earendur.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://earendur.blogspot.com/\x26vt\x3d3643492081391207325', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

THE LIVING EARENDUR

"...Those Words are not Enough..."

NAMA PUNYA HAL

Menyesal pulak tak tukar nama terus masa beli motor 3 tahun dulu. Bila time nak jual memang susah sebab motor tu bukan atas nama kita.. lebih2 lagi kalau empunya motor tu jauh di seberang Laut China Selatan.

Baru2 ni dah beli motor baru.. trade-in motor lama. Biasalah.. nak kerja agak jauh sikit dari rumah, kena la beli moto yang agak relax, stable dan laju sikit.. (bukan big bike larrr, jangan marah!). Tokei kedai cakap kalau nak trade in motor lama, kena la sign surat.. atas nama pemilik motor tu sendiri..

"Tokei, pemilik motor ni tak da kat sini la.. dia dah balik Sarawak.." Tokei tu pun jawab.. " Kalau susah sangat, lu kasi tau dia suruh fax dia punya fotostat IC sama lu.. nanti lu kasi gua la.." So aku pun buat apa yang disuruh.. Masa member tu fax IC dengan aku, aku pun bagi la tokei.. keesokan harinya, dia pi uruskan.. BERITA TAK BAIK.. IC KURANG JELAS.. padahal bagi aku, semua ok.. muka jelas cuma hitam sikit.. dan nama pun boleh la.. dapat dibaca. JPJ masih tak puas hati.. di'reject masak2". So kena la suruh member aku POS.. tak payah la main fax2 ni.. huh!

IC photostat telah pun selamat diterima melalui pos laju.. esok plan nak pi kedai tokei motor.. kesian dia.. lama jugak dia tunggu.

Moral: "Jangan lupa tukar nama bila beli motor / kereta.. selagi stok masih ada.."
« Home | Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »
| Next »

» Post a Comment