<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6346770\x26blogName\x3dTHE+LIVING+EARENDUR\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://earendur.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://earendur.blogspot.com/\x26vt\x3d3643492081391207325', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

THE LIVING EARENDUR

"...Those Words are not Enough..."

Tuesday, March 30, 2004
STORY TELLING COMPETITION

I have one story.. (taken from forwarded email) dunno whether u all dah baca ke belum.. just wanna add in my blog for tontonan umum..

Alkisah diceritakan dalam hikayat satu hari satu malam maka tersebutlah kisah seorang pencari kayu. Adapun si pencari kayu ini terkenal dengan sifat jujurnya lagi ikhlas. Beliau tinggal di pinggir hutan bersama isteri tersayang, hidup bahagia walaupun tiada cahayamata. Suatu hari, ketika pencari kayu sedang menebang sebatang pokok di tepi sungai dengan tak semena-mena terlepaslah kapak besinya ke dalam sungai. Si pencari kayu berasa sedih kerana satu satunya kapak yang merupakan hartanya telah hilang dalam sungai yang dalam itu. Tiba-tiba muncul menjelma seorang pari pari dan bertanya pada si pencari kayu,

"Mengapa bermuram durja wahai tuan hamba?". Si pencari kayu pun memberitahu keadaan hal yang berlaku. Pari pari tadi turun ke
dalam sungai dan munculdengan membawa kehadapan pencari kayu sebilah kapak emas.

"Adakah ini kapak milik tuan hamba?", tanya pari pari. "Bukan. . . ", jawab si pencari kayu ringkas. Pari pari turun semula ke dalam sungai dan kembali dengan membawa kapak dari perak.

"Yang ini tuan hamba punya?" tanya pari pari lagi. "Bukan yang ini", jawab si pencari kayu. Sekali lagi pari pari turun kedalam sungai kali ini membawa kapak dari gangsa.

"Err. . mungkin yang ini?", duga pari pari. "Pacal yang hina ini tidak mempunyai kapak yang bernilai ini", jawab sipencari kayu jujur. Akhirnya pari pari turun ke dalam sungai dan naik memegang kapak besi milik si pencari kayu.

"Ya, inilah kapak hamba yang terjatuh ke dalam sungai tadi". Gembira dengan sifat kejujuran si pencari kayu, maka pari pari memberi kesemua ke empat empat kapak kepada si pencari kayu. Si pencari kayu pulang ke rumah begitu gembira sekali.

Selang bebera pa tahun, si pencari kayu dan isteri berjalan di tepi sungai menuju ke pekan. Si isteri tersadung kaki pada batu lalu terjatuh ke dalam sungai tidak timbul timbul. Maka meratap menangis si pencari kayu atas kehilangan isteri tercinta. Pari pari muncul lagi lalu bertanya akan hal keadaan yang menimpa si pencari kayu.

Dengan nada sedih beliau berkata, "Isteri hamba jatuh ke dalam sungai tidak timbul timbul. . . "

Dengan segera pari pari turun ke dalam sungai kembali bersam samanya Siti
Nurhaliza. "Ini isteri tuan hamba?", tanya pari pari menduga. "Yes. . yes", jawab si pencari kayu. Pari pari begitu marah, "Penipu, pembohonggg. . . . , nah terima baaa. . .",

Belum sempat pari pari habis menyumpah, si pencari kayu berkata, "Maafkan hamba! Bukan niat hamba berbuat demikian. Ini hanya salah faham. Jikalau hamba berkata "TIDAK", tentu tuan hamba akan muncul dengan Maya Karin dan selepas itu Wardina. Akhirnya jikalau tuan hamba muncul bersama isteri hamba dan hamba kata "YA", tentu tuan hamba akan memberi ke empat empat mereka kepada hamba sedangkan hamba cuma seorang pencari kayu yang miskin. . . mana larat nak maintain semua tu. . . bole tercabut kepalalutut. . Sebab itulah hamba kata YA!!!". . . . . terang si pencari kayu ikhlas.

Sunday, March 28, 2004
Taiko, thanx la koz belanja me & Amrod makan breakfast at Restoran Hakim. Kalau tau kena belanja, sure gua order Cheese Nan + Tandoori. Steady la kawan.. Rilex, next time turn aku pulak untuk suruh Amrod Tasartir belanja kita makan.. This time, KFC la pulak. Orait? Wait and see.. hehehe. Turn gua, before balik Sarawak la.. this coming May. Nasi goreng daging merah dah la. Anyway, thanx la Taiko! Salute!

Watch, stand fast in faith, be brave, be strong. Let all that you do be done with love... peace!

Thursday, March 25, 2004
At last.. glad to be in this blog again. My friends, Taiko & Amrod! Soory la kawan.. Busy ma.. hahaha. I will be started my practical training on the April Fool (1st April).. Place? Somewhere in KL. Hey friends out there, especially Taiko @lias Ferdirand!! Wish me all the best! Bila nak belanja member makan malam kat Restoran Hakim huh! Me & Amrod are waiting for you to "OPeN TaBLe"

Get your hands Up.. Get Your HAnds up!! Peace forever.. Malaysian for Peace!

Saturday, March 13, 2004
Wooohooo.. and i feel heavy metal. And i'm pins and i'm needles. Well i'm light and I'm easy.. Wohoooo! Woohoo. Finally, i've accomplished my mission, my exam. Waaa.. boleh la rileks for a while before my practical training, which started on 1st April 2004... waduh, April Fool, sih! Erm.. what am I going to do huh?? Hahaha..

A lie may cover your tracks, but it cannot hide the truth... God Bless, bro!

Saturday, March 06, 2004
There's something i would like to share.. taken from "Don't Stop Dancing" (some of the lyrics), a song from my favourite band, Creed.

At times life’s unfair and you know it’s plain to see
Hey God I know I’m just a dot in this world
Have you forgot about me?
Whatever life brings
I’ve been through everything
And now I’m on my knees again

But I know I must go on
Although I hurt I must be strong
Because inside I know that many feel this way

Am I hiding in the shadows?
Forget the pain and forget the sorrows

Children don’t stop dancing
Believe you can fly
Away…away


Friends, keep the faith...! God Bless..

Thursday, March 04, 2004
Second paper acomplished! So far ok.. can't say much about it.. The important thing was, I'VE TRIED MY BEST for the second time.. Believe, and you'll receive.. agree with me? Knock, and it shall be opened for you. However, still have 2 more final missions. Go! Go! Don't look back.. Stay focus.. straight forward.

I can touch the sky.. aim for the stars.. Giving My Best again.. Peace:)

Tuesday, March 02, 2004
First paper done!! I've tried my VERY BEST! Peewww... Yesterday night someone hit me while i was on my way back home.. My motobike.. kesian.. dunno what to say.. minor damage actually.. but still, pity him.. Erm, me myself ok.. extra extra minor injury.. Thank God, everything was fine..

Can't stop giving thanx... peace...!