<body><script type="text/javascript"> function setAttributeOnload(object, attribute, val) { if(window.addEventListener) { window.addEventListener('load', function(){ object[attribute] = val; }, false); } else { window.attachEvent('onload', function(){ object[attribute] = val; }); } } </script> <div id="navbar-iframe-container"></div> <script type="text/javascript" src="https://apis.google.com/js/plusone.js"></script> <script type="text/javascript"> gapi.load("gapi.iframes:gapi.iframes.style.bubble", function() { if (gapi.iframes && gapi.iframes.getContext) { gapi.iframes.getContext().openChild({ url: 'https://www.blogger.com/navbar.g?targetBlogID\x3d6346770\x26blogName\x3dTHE+LIVING+EARENDUR\x26publishMode\x3dPUBLISH_MODE_BLOGSPOT\x26navbarType\x3dBLUE\x26layoutType\x3dCLASSIC\x26searchRoot\x3dhttp://earendur.blogspot.com/search\x26blogLocale\x3den_US\x26v\x3d2\x26homepageUrl\x3dhttp://earendur.blogspot.com/\x26vt\x3d3643492081391207325', where: document.getElementById("navbar-iframe-container"), id: "navbar-iframe" }); } }); </script>

THE LIVING EARENDUR

"...Those Words are not Enough..."

BENTONG TRIP!

Sunday, February 27, 2005
Just came back from Bentong.. 2 days 1 night trip to Kampung orang asli. There are 17 of us.. and not forgetting.. 2 vans that brought us there. What a trip! From Shah Alam, it took around 2 hours ++ to get there.. Sampai di Bentong (i dunno where), we parked our van.. and kena jalan kaki for 40 minutes in the jungle before we reached our main destination.. kampung sungai Pinang.. Tired? Of course.. lebih-lebih lagi badan semakin membesar.. but at least.. i completed the journey!! hahaha! Enjoy that moment.. really!

A living diary..:


In the jungle..


We reached there!!


Misteri Nusantara..


:: Spread the news and serve.. thats what we do! :) ::

GIMME GIMME GIMME WHAT I WANT

Friday, February 25, 2005
Wa.. gotta lot of work to do. The web is 90% done.. should be 100% at the end of February.. Know what? There are some changes and modification of the design.. ayoo! have to redo all over again! Time.. time.. time..

No wonder.. i didn't realize at all.. haven't update my BLOG! Muahahaha.. can i 'PAUSE' my watch? yes... but i can't stop the TIME! whatever..

:: my strength and shield.. ::

BZ BZ BZ..:)

Monday, February 21, 2005
Bejaya jua aku kejar masa. Pergh... nak kata kerja banyak tak la jugak. cuma kalau delay punya delay.. memang akan jadi menimbun. Nak chatting kat yahoo dan msn pun tak kesampaian seperti hari hari sebelumnya. bukan internet down atau bos marah, cuma BUSY.. seronok pulak aku jadi busy body. Minggu depan dan masuk bulan Mac. Sepatutnya semua dah beres. Aku yakin.. yakin menjelang Jumaat ni, semua perjuanganku akan selesai.

Ha.. gambar ni bawah diambil malam Ahad yang lepas.. bersama kawan2. Machonya kami..



:: sea of faces ::

'HAZE' zel 'NUT'

Saturday, February 19, 2005
Cuaca kebelakangan jerebu semacam.. Bangunan rebung Telekom hilang di pandangan mata.. Mana bangunan tu pegi pun aku tak tahu. Takkan David Copperfield hilangkan kot? Mustahil. Ini semua jerebu.. aku pasti.. memang. Bila dah jerebu, penyakit pun banyak datang.. batuk-batuk, selsema, demam, pedih mata dan sakit tekak. Itulah yang nak diceritakan. 2,3 hari ni.. dimulakan dengan tekak gatal, pastu sengal badan.. (ada ciri-ciri nak demam), then batuk2 versi sentimental.. mata jadi kuyu. Ha pastu.. batuk bertukar aliran pulak, tahap hardcore.. aduh.

Itulah yang terjadi 2,3 hari ni. Pagi ni batuk agak kurang sikit.. "boleh tahan jugak ubat batuk cap ibu dan anak". Walaupun kurang sihat, akan ku gagahi jua untuk ke Low Yatt nanti lepas kerja.. memandangkan ari ni half day. Nak beli 'Kipas Angin' baru untuk processor komputer aku.. Dah beberapa bulan dia tak berkhidmat. Kesian.

:: Spread the Word.. Spread His Word ::

OUR 'ON THE SPOT' PLAN

Tuesday, February 15, 2005
On the spot punya plan.. semua org pun tak terjangkau fikiran. Buat birthday fellowship di Puchong.. Poyong punya birthday. 14 February lagi tu! Best jugak kalau on the spot punya plan.. selalunya kalau on the spot, semuanya akan berjalan dengan lancar.. betul kah? Haaa.. tak jugak! Bukan semua.. namun yang pasti semlm perut semua kenyang dengan mihun goreng dan air berkabonat + air beku.. Yang paling best, seronok berfellowship macam tu!



Sengiummmmm sumuaaa


Today.. the busiest day at work. Mata berair menghadap komputer. Mulut tak berhenti-henti menguap. Bila perut sudah diisi.. aku perlukan bantal untuk zzzzzzzzzzz.

:: "..kau penulis hidupku..takkan kau biarku sendirian.." ::

HOLIDAY!

Monday, February 14, 2005
Hah! Sempat cuti 5 hari.. balik ke Kuching. What a holiday! Masa kat Kuching tak sempat nak update blog.. malas. Update kat opis lagi best. Free of charge. Walaupun tak lama, namun semangat bercuti dengan family memang sukar nak dibandingkan dengan makan mi kolok sarawak. Lawat nenek yang kurang sihat, hantar mom pi kerja, makan, minum, gusti dengan cousins yang masih kecik, tangkap gambar dengan kamera baru (promote!) round-round seluruh kuching, beli ikan terubok masin, makan dengan Charles, lepak dengan Clane, jumpa member lama.. semuanya sempat dalam masa 4 hari. Itulah pentingnya time management.. heheh!

Syukurlah Air Asia tak delay.. untuk pertama kalinya aku naik belon (kapal terbang).. Air Asia menepati masa. Bagus! Ada improvement.. so hujung tahun ni naik Air Asia lagi. Hari ni masih ada mood cuti.. staff tempat kerja aku pun tak semua yang datang.. masih seronok sambut KONG XI FA CAI. Takpalah.. Biarkan. Yang pentin, kerja aku mesti siap sebelum hujung bulan. Alamak! Bos dah sampai!

:: w.w.j.d :: one way ::

ALL THESE DAYS

Monday, February 07, 2005
Memang aku dah agak dah minggu ni memang ramai staff yang on leave. Biasalah dah nak dekat KONG XI FA CAI. Ok la jugak. Lusa dah nak balik Kuching. Tiket aku yang kat laci asyik dibelek-belek.. kot kot nanti tersalah haribulan. Sia-sia ja beli nanti. Plan ari ni nak shopping sikit sebelum balik. My small litle cousins keep on asking... "dont forget to buy us present ok..?" Yalah. After this maybe susah nak balik. Lagipun cuti CNY ni agak panjang la cuti.. wohoooo! Boleh juak minum kopi ngan Charles kat kedai kopi Batu 3.

Itulah berkat. Sempena Chinese New Year ada la jugak dapat ang pow dari bos. Dah tua-tua cam ni memang susah nak dapat angpow.. Boleh la jugak belanja ke KFC and makan hot & spicy meal No.3 ngan member seperjuangan. Kenyang banget sih!

Oh ya, semalam dan Jumaat lepas.. U|X band dan Ps. Daniel punya pelayanan memang sangat memberkati. Tak sangka ramai pulak yang datang ke Grace semalam. Bestnyer! Terdorong sungguh dengan apa yang dikongsikan dan harap-harap bisa ketemu lagi di masa yang akan datang. Sungguh! God Bless ya all!!

:: unity unity unity, that's the way ::

IT'S A GUD NEWS!

Friday, February 04, 2005
Semalam la paling best.. Dapat conference ngan member-member kat MSN Messenger, bagaikan internet tu AKU yang punya. Punya la meriah chatroom! Sambil-sambil chatting tu, aku tak la lupa akan tugas dan tanggungjawabku terhadap karier aku.. saja nak reduce sikit stress! Haha. Eh, ada terdengar khabar semalam MSN Messenger diBOMB virus.. Ada sorang staff kat company aku terkena.. akibat 'tipah tertipu tetipu tetipah' oleh file yang disend.. itulah. Hati-hati wo.. kan dah kena!

About 4.30pm sharp, our account manager suruh aku masuk opis.. Erm. "Have a sit.." Aku duduk..rileks. "Mr Lawrence (big boss) has confirmed you.. you will be permanently working here starting from this month.." Aku punya la happy.. patut la appointment letter belum lagi diterima.. walaupun dah sebulan lebih aku kerja sini. SYUKURLAH! SYUKUR! Nampak gayanya tak perlulah tunggu 3 bulan untuk habiskan probation..! *SENYUM* Itulah alkisahnya.. Sememangnya itu adalah GUD NEWS bagi aku.. tak tau la bagi korang! Ah.. yang penting aku bahagia!

"I can't stop praising HIS name.."

"WE LOSE.."

Wednesday, February 02, 2005
Website company baru 70% siap memandangkan ada benda tambahan yang perlu dimasukkan. Semalam marketing exec bagi 1 CD gambar event company untuk dimasukkan dalam web. Pew, nampaknya kerja semakin banyak.. nak cari idea bagaimana nak display kat web. Menjelang hujung bulan February aku budget nak siapkan 100%.. sebab nak mula develop satu lagi web untuk product baru company aku.. best! best!

Semalam kalah dalam perlawanan frisbee.. 4 lawan 3 pun boleh kalah.. bosan sungguh.. Peluh pun kurang semalam.. tak tahu semangat apa yang muncul kat team aku, kurang mantap. Frisbee asyik terlepas jak! Ha.. untuk tontonan umum, inilah beberapa gambar sebelum perlawanan semalam.. masa warming up.


Balingan tajam Alvin


Sudah maju...


"Inilah yang dikatakan frisbee.." kata seorang model iklan, Cuinn.


Semalam ingatkan nak ambik gambar masa main, tapi masa tu aku pun turut bermain.. habis? Siapa yang nak ambik gambar..?

::..One Word.. a voice unheard.. You can change the world..::

"YESTERDAY..."

Tuesday, February 01, 2005
Talking about yesterday.. sememangnya seperti hari-hari biasa. Going for work and going home after work. Hujan lebat sekali.. syukur.. akhirnya dapat jugak atmosphere merasa air hujan setelah beberapa minggu MALAYSIA mengalami panas yang DI LUAR BIASA.. Cuma yang tak bestnya, moto yang baru dibasuh kotor dek lumpur jalan.. Hahaha! No big deal larr! Can wash some more maaa! :)

That evening, plan nak main Frisbee macam biasa.. (i've planned everything the night before.. to beat Alvin's team AGAIN!).. Tapi terbatal semua plan.. Alvin and Perry were stucked in the jam.. When i called, he said.. "We are STUCKING!" heheheh! Jam 8pm baru sampai rumah. Harii pun masih renyai-renyai... member-member lain pun kurang semangat nak main.. erm.. jadi naluri hatiku berkata.. "terpaksalah membina otot di perut ari ini"... MAKAN.

:: I Cried HOly ::